Η μεγάλη μας αγάπη για την ορειβασία, η ανάγκη μας να βρισκόμαστε με κάθε ευκαιρία κοντά στη φύση και να την ανακαλύπτουμε, σπιθαμή προς σπιθαμή, με κάθε τρόπο, οδήγησε στη δημιουργία αυτού του site.

Τι είναι το oreivatein;

Το oreivatein δεν είναι τίποτα άλλο από το διαδικτυακό αποτύπωμα ανθρώπων που αγαπούν την ορειβασία και άλλες, παρόμοιες εναλλακτικές δραστηριότητες. Δραστηριότητες, που δίνουν διέξοδο από τα καθιερωμένα και προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες απόδρασης από τον καναπέ της καθημερινότητάς μας.

Πιστεύουμε ότι η ορειβασία δεν είναι απλώς ακόμη ένα άθλημα. Για μας είναι άποψη, είναι στάση ζωής. Είναι ένας εξαιρετικά εμπνευσμένος τρόπος ο άνθρωπος να επιστρέψει στη φύση και να επαναπροσδιορίσει τη θέση του σε αυτή, αφού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της, όσο κι αν με τις δραστηριότητές του την απειλεί και την καταστρέφει.

Δεν είναι μόνο η κορυφή

Ωστόσο, η επαφή με τη φύση δεν είναι το μόνο κέρδος για τον ορειβάτη. Το μεγαλύτερο κέρδος είναι, πιστεύουμε, η επαφή με τον ίδιο του τον εαυτό.

Κι αν η κορυφή του βουνού μοιάζει να είναι ο σκοπός, μοιάζει να είναι το τέρμα, εμείς επιμένουμε ότι η ορειβασία ξεπερνά κατά πολύ την κατάκτηση μιας κορυφής. Η ορειβασία είναι κάτι πολύ περισσότερο. Η ορειβασία είναι η αναμέτρηση με τον εαυτό μας, με τις δυνάμεις μας, με τις αμφιβολίες μας, με τα όρια που νομίζουμε ότι έχουμε.

“Δε νικήσαμε το βουνό, αλλά τους εαυτούς μας”, είπε ο Έντμουντ Χίλαρι, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στην κορυφή του όρους Έβερεστ. Στα λόγια του συνοψίζεται, ίσως πιο εύστοχα από οπουδήποτε αλλού, το πραγματικό νόημα της ορειβασίας.