Καλωςορίσατε στο oreivatein

Φίλοι της ορειβασίας, καλωσορίσατε.

Η ορειβασία αποκτά ολοένα και περισσότερους φίλους χρόνο με τον χρόνο, καθώς δίνει την ευκαιρία στον καθένα να βρεθεί πολύ κοντά στη φύση και στις υπέροχες δημιουργίες της, αλλά κυρίως τον προκαλεί να βρεθεί αντιμέτωπος με τον εαυτό του και να αναμετρηθεί με τις ικανότητές του.

Πολύ μακριά από την άνεση του καναπέ μας, οι φίλοι της ορειβασίας επιζητούμε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, που μας διδάσκει να σεβόμαστε το περιβάλλον του οποίου είμαστε μέρος, αλλά κυρίως μας μαθαίνει να σεβόμαστε τα όριά μας. Μας “δείχνει” το ποιοι είμαστε και το πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτό που είμαστε.

Για όλους εμάς που δεν μπορούμε να σκεφτούμε τον εαυτό μας μακριά από την ορειβασία, δημιουργήθηκε το oreivatein.

Από τα βουνά μέχρι το… κέντρο της Γης

Η φύση προίκισε την Ελλάδα με αναρριχητικές διαδρομές απαράμιλλης ομορφιάς που προκαλούν τον οποιοδήποτε ορειβάτη, έμπειρο ή αρχάριο, να τις διαβεί.

Στις σελίδες αυτού του site θα βρείτε ιδέες και άρθρα για ενδιαφέροντα μέρη που προσφέρονται για ορειβασία στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα το σύμπλεγμα των ορεινών όγκων στη Βόρεια Πίνδο, που συνδυάζουν σημεία για αναρρίχηση με εξαιρετικής ομορφιάς φυσικό τοπίο.

Φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στον Όλυμπο, το ψηλότερο βουνό της χώρας, που προσφέρεται για έμπειρους ορειβάτες αλλά και για αρχάριους, με τις ήπιες αλλά και πιο δύσκολες ορειβατικές διαδρομές του.

Για αναβάσεις που κόβουν την ανάσα, κανείς δεν επιτρέπεται να αγνοήσει τα επιβλητικά Μετέωρα, αυτούς τους κάθετους βράχους, με… αναρριχητική ιστορία, που προσελκύουν το ενδιαφέρον των ορειβατών ανά τον κόσμο.

Η Ελλάδα, όμως, προσφέρεται και για διάφορα άλλα extreme sports, που αναδεικνύουν τον πλούτο και την ποικιλία του φυσικού της αναγλύφου. Ποτάμια για rafting και canyoning, βουνά για skydiving, βάραθρα και σπήλαια για caving, όλα είναι εδώ για να συναρπάσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

Καλή ανάγνωση και καλές αναρριχήσεις!