Ελλάδα: Παράδεισος για Extreme Sports

Αν η αναρρίχηση και γενικότερα η ορειβασία σε εξιτάρει, τότε είσαι εμφανώς τύπος της περιπέτειας. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον για τα λεγόμενα extreme sports, τις δραστηριότητες που ανεβάζουν στα ύψη τους χτύπους της καρδιάς όποιου τις δοκιμάζει.

Κι αν το canyoning, το rafting ή ακόμη και οι καταδύσεις κατατάσσονται πλέον στις συνηθισμένες εναλλακτικές δραστηριότητες, υπάρχουν κι άλλες, λιγότερο γνωστές, που κερδίζουν έδαφος.

Μία από αυτές είναι αναμφισβήτητα η ελεύθερη πτώση, το skydiving. Η βουτιά στο κενό μπορεί να σου κόψει την ανάσα, αλλά εσύ κατά έναν περίεργο τρόπο απολαμβάνεις την κάθε στιγμή, το κάθε δευτερόλεπτο και θέλεις απλώς να συνεχίσεις να πέφτεις… Στην Ελλάδα υπάρχουν σημεία για το άθλημα στις Σέρρες, τη Βοιωτία και αλλού. Είτε ξεκινήσεις με tandem, είτε μόνος σου με αλεξίπτωτο ή με ελεύθερη πτώση, ένα είναι σίγουρο: αυτή την εμπειρία δεν την έχεις ξαναζήσει.

Αρκετούς πιστούς οπαδούς συγκεντρώνει και το Kite surf, το οποίο μπορεί να απολαύσεις σε πολλά μέρη στην Ελλάδα, λόγω των ευνοϊκών ανέμων που επικρατούν για περισσότερους από έξι μήνες τον χρόνο κατά μέσο όρο. Ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία για kite surfing, κοντά στην Αθήνα, είναι η Λούτσα (επισήμως Αρτέμιδα) με την παραλία του Αγίου Νικολάου. Αλλά και στη Βούλα, τη Βουλιαγμένη, τη Βάρκιζα και τον Ωρωπό, οι συνθήκες μπορεί να γίνουν ιδανικές για τους kite surfers.

Για snowboard

Κι αν η πλειοψηφία των επισκεπτών έχει συνδυάσει την Ελλάδα με τον ήλιο, τη θάλασσα και τις δαντελένιες παραλίες, υπάρχουν και αυτοί που ψάχνουν το χιόνι και μάλιστα το πολύ χιόνι. Ο λόγος είναι ένας: το snowboard, ένα άθλημα που και εντός συνόρων γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές.

Καλάβρυτα, Παρνασσός, Βασιλίτσα, 3-5 Πηγάδια, Πισοδέρι είναι κάποια από τα hot σημεία συνάντησης για τους ανά την Ελλάδα λάτρεις του αθλήματος. Οι συνθήκες δεν είναι πάντα ιδανικές για αλπικό snowboard, αλλά για free style φιγούρες είναι ό,τι πρέπει, εάν ο καιρός το επιτρέψει.